Medical taping

Medical Taping Concept
Het principe is : Activeren in plaats van fixeren met daarbij behoud van de volledige functionaliteit van de spieren.

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. De grondleggers van Medical Taping waren er zich van bewust, dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen. Om  deze redenen hebben zij destijds de tapemethoden met elastische tape ontwikkeld, die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen.

De achterliggende gedachte is, dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook op de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Als de spieren niet goed werken, kan dat resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Het ondersteunen van de niet goed functionerende spieren met deze speciale elastische tape, zal het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Bij de verdere ontwikkeling van het concept, bleek al snel dat de behandelingstechnieken veelzijdig zijn en dat er naast de behandeling van spieren vele andere toepassingsgebieden bestaan.

Nieuwe technieken en aanvullingen volgden elkaar in snel tempo op. Er ontstonden nieuwe behandelingsmethoden, zoals “Medical Taping”, “Lymf Taping”, “Meridiaan Taping” en “Cross Taping”. Al deze methoden zijn vervolgens samengebracht in het Medical Taping Concept.

Het Medical Taping Concept is inmiddels wereldwijd bekend  en wordt door diverse soorten professionele behandelaars  binnen de gezondheidszorg  toegepast .

De achtergrond gedachte van het Medical Taping Concept op een rijtje

  • De CureTape beïnvloedt het neurologische en circulatoire systeem van het lichaam. Het ondersteunt de lichaamseigen genezingsprocessen.

  • Het werkt volgens de principes van de kinesiologie.

  • Het ondersteunt het spierstelsel.

Het veneuze systeem, het lymfesysteem en ook de lichaamstemperatuur zijn immers afhankelijk van een goed functionerend spierapparaat.

Deze tapemethode bereikt door functieverbetering een “vergroting van de mobiliteit”. Dit in tegenstelling tot de conventionele tapemethode, die vaak ten doel heeft, met niet rekbaar materiaal, een beperking van de gewrichten te bewerkstelligen.

Praktijkgegevens:

Van Osstraat 9
2526 XN Den Haag


Telefoon: 070-346 68 60

Mobiel: 06-42 31 46 24

Mail: info@fysioelouali.nl

Onze openingstijden

Maandag: 08.00 - 19.00 uur
Dinsdag: 08.00 - 19.00 uur
Woensdag: 08.00 - 19.00 uur
Donderdag: 08.00 - 21.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 19.00 uur
Zaterdag: 08.00 - 12.30 uur
Zondag: Gesloten

BIG Registatie

Onze fysiotherapeuten zijn geregistreerd in het BIG register.

Galid El Ouali
Big registratie nummer: 69911016204

Merel Stoffers
Big registratie nummer: 29920169204

Bereikbaarheid

Fysio praktijk El Ouali is gevestigd achter verpleeghuis Schildershoek

Openbaar vervoer Bus 18:
Halte Jacob Catsstraat

Tram 9, 11 en 12:
Halte Jacob Catsstraat

Bekijk onze locatie op de map
Alle rechten zijn voorbehouden.